div class='widget-content' style='overflow:auto; height:200px

Friday, December 13, 2013

Amalan Kesihatan Untuk Mengelakkan Bayi Cacat

Assalamualaikum...Salam Sejahtera...



Hari nie tak cerita panjang-panjang...cuma nak bgtau je...dan nak pesan je kepada bakal-bakal ibu... Bukan sebab apa...kan bulan nie banyak sangat kenduri kawin....jadi faham-faham la ye...pasnie akan bakal jadi ibu bapak pulak....
Shud taknak cerita panjang...cuma nak pesan je....

Amalan Kesihatan untuk Mengelakkan bayi yang bakal Lahir Cacat...Ape yang  perlu kita buat...dan apa yang perlu kita elak...

1. Berhenti Merokok.
    Ramai wanita sekarang yang suka merokok...Kalau behasrat nak dapat bayi yang sihat dan sempurna           sebaiknya berhenti merokok...

2. Makan Makanan Berkhasiat dan Sihat..
    Untuk mendapatkan kandungan yang sihat...setiap hari anda perlulah           mengambil makanan berupa gandum, sayur sayuran, susu, daging dan protien...

3.  Elakkan Minuman Berakohol...
     Minuman Berakohol dan Bercafien...adalah 2 perkara yang perlu dijaga  oleh                wanita hamil...Tiada kadar yang selamat...untuk ibu mengandung..

4.  Dapatkan Nasihat Doktor
     Jangan ambil ubat-ubatan sebarangan tau...perlu dapatkan nasihat Doktor...dan            jangan melebihi Had/ dos yang ditetapkan..

5. Pengambilan Asid Folic.
    Kajian menunjukkan pengambilan Asid Folic sebelum kehamilan dan mampu                 menurunkan risiko  melahirkan bayi dengan kecacatan otak dan sumsum                       tulang  belakang hingga 80 %...




Antara set-set yang boleh di amalkan semasa mengandung...









NOR SHUHADA MD SIN (ID 918262)
SEBARANG PERTANYAAN: 

SMS@WHATSAPP: 012-5792539- bila-bila masa pun boleh je
Facebook : Shud Shuhada
Fan pages : Explorasi Sihat





Thursday, December 12, 2013

Supplement bantu atasi Sakit Pinggang Ketika Mengandung

Assalamualaikum....dan Salam Sejahtera...



Hari nie saya nak bercerita sikit la...Sakit Pinggang Ketika Mengandung......Pengalaman waktu mengandung dulu........Wanita kat luar sana mesti pernah ada pengalaman kan masa mengandung....macam-macam rasa kan...??

Yela...awal mengandung alahan teruk (morningsicknes) ...itu tak boleh bau...ini tak boleh makan.... pastu bila kandungan dah makin membesar....Badan pulak yang lenguh-lenguh...mula sakit pinggang...waktu tidor terganggu disebabkan kejang kaki malam-malam....memang siksa kan rasa waktu tu... Tapi amat bahagia bila terasa anak didalam kandungan makin membesar...dan dah mula tendang-tendang...Itu la bahagian dan nikmatnya jadi seorang ibu.....

Bila kandungan dah makin membesar....bayi di dalam kandungn akan mula menyerap kalsium dari ibu...untuk membentuk tulangnya....Bila Kalsium dalam badan ibu makin kurang...

Apa akan jadi kat ibu kalau kurang Kalsium...????
@  Badan akan cepat Lenguh
@ kerap Kejang Kaki..
@ Gigi dah mula rasa sakit...
@ Pinggang pun sakit....



PIL OSTEMATRIX
( Retail Price: rm 61 )


Itu sebab doktor pesan kita perlu minum susu bagi cukup....Tapi ada juga yang tak suka minum susu...dan susah sangat nak minum....jadi Macam mana nak gantikan kandungan kalsium yang dah hilang tu...?????
Penah dengar tak...Pil OSTEMATRIX dari Shaklee...ha pil nie sangat membantu menggantikan semula kandungan Kalsium yang dah hilang tu....

TAHUKAH ANDA..????





TESTIMONI



"Hilang sakit pinggang semasa mengandung....selepas ambil pil kalsium selama 2 bulan...."









NOR SHUHADA MD SIN (ID 918262)
SEBARANG PERTANYAAN: 

SMS@WHATSAPP: 012-5792539- bila-bila masa pun boleh je
Facebook : Shud Shuhada
Fan pages : Explorasi Sihat

Petua Lebatkan Rambut

 


RAMBUT GUGUR......waaaa... takutnya....huu takut la jadi Botak....
Tak kira lelaki ke perempuan mesti risau kan bila rambut dah mula gugur.... yang bertudung tu boleh la nak sembunyi bawah tudung....yang lelaki camner lak....????

Rambut gugur...mungkin jadi disebabkan 
@ gaya pemakanan yang xsihat tau......
@ .pastu ada yang suka warnakan rambut...macam2 fesyen warna diletaknya...
@ Penjaan yang xsempurna....syampo...sebulan sekali...hehhe
@ yang Wanita pulak... lepas besalin la...yg rambut teruk sangat gugur...
@ Minyak rambut yang tak sesuai..

Kalau la korang nak jimat belanja...nak cuba petua-petua tradisional...apa kata kita cuba petua-petua kat bawah nie....untuk lebatkan rambut...Banyak gak nie boleh cuba....

  • Kisar sebiji nanas hingga menjadi jus. Biarkan semalaman, barulah lumur di rambut selama 15-30 minit.Amalkan tiga kali seminggu.
  • Bersihkan beberapa helai daun rambutan muda,ramas ke dalam semangkuk air. Biarkan sehingga lendirnya keluar. Kemudian sapukan pada rambut dan biarkan lebih kurang 20 minit. Bersihkan rambut dengan air sejuk. Amalkan dua hari sekali.
  • Gunakan minyak kelapa hijau buatan tangan dan sapukan pada rambut. Biarkan semalaman dan basuh bersih-bersih.Ulangi selalu dan lihat hasilnya.
  • Ramas daun Bunga raya dalam air bersama beberapa helai daun pandan. kalau nak lagi senang kisarkan je... Sapukan di kepala seperti menggunakan syampu. Bilas dengan air bersih.Lakukan seminggu sekali.
  • Lumurkan minyak yang dimasak ( minyak Tanak) cakap orang kedah)   sendiri pada rambut / kulit kepala ataupun jika tiada, bolehlah gantikan dengan santan segar. Satu lagi cara ialah goreng tanpa minyak beberapa biji buah keras. Setelah cukup garing, sejukkan dan kisar halus. Gaul dengan minyak zaitun dan simpan sebagai tonik rambut. Sapukan pada seluruh kepala, biarkan semalaman dan bilas.
  • Tumbukkan beberapa helai daun pandan sehingga hancur. Kemudian,masukkan sedikit air dan perah. Sediakan semangkuk santan dan campurkan dengan pandan tadi. Kacau rata dan simpan semalaman. Keesokan harinya, sapukan bahan tadi pada rambut dan biar selama setengah jam. Bilas rambut dan lihat hasilnya dalam beberapa minggu.
  • Tumbuk segenggam daun asin-asin sehingga lumat. Perahkan airnya dan campurkan dengan semangkuk santan kelapa. Lumurkan pada rambut. Biarkan beberapa minit.Kemudian bilas dengan air suam.
  • Rendam tiga sudu serbuk teh semalaman bersama secawan air mendidih. Setelah sejuk embunkan selama satu malam.Setelah itu, sapukan pada kulit kepala dan biarkan selama satu jam. Kemudian baru dicuci. Lakukan sebanyak tiga kali seminggu.
Kalau la dah cuba semua nie pun masih xberjaya juga...Cuba ambil la supplement yang boleh bantu menguatkan akar rambut...n dapat  rambut lebih sihat....
nie cadangan yng anda boleh cuba la Zinc complex dari Shaklee....harga pun murah...tahan lama...




ZINC ( retail: RM 33)



Kalau nak lagi cepat dan lebih berkesan ....boleh la cuba set nie....mana tau yang ada bajet lebih tu kan...
Dapat memperbaiki akar rambut, membekalkan Multivitamin kepada badan dan rambut, dan membersihkan rambut dengan sempurna...wangi...heeh




 ( SYAMPO PURIFYING + ZINC + VITA-LEA + ESP)




NOR SHUHADA MD SIN (ID 918262)
SEBARANG PERTANYAAN: 

SMS@WHATSAPP: 012-5792539- bila-bila masa pun boleh je

Facebook : Shud Shuhada

Fan pages : Explorasi Sihat

Friday, December 6, 2013

Omega Guard Shaklee Lebih Cepat Turunkan Berat.


Assalamualaikum..... salam sejahtera semua...


Bulan nie....Promosi Omega Guard dari Shaklee tau.....apa lagi boleh selim melim le pas nie...
Kenapa saya cakap camtu...???? yela Omega Guard nie dapat bantu  bakar lemak lebih cepat tau berbanding Lecithin....

Memang le...kalau nak banding harga tu...Lecithin lebih murah kan berbanding Omega ....tapi mesti ramai yang tak tau...Omega lebih cepat membakar lemak berbanding Lecithin tau...





Nak tahu tak macam mana Omega bantu Membakar lemak...


1- Membantu pembakaran lemak dengan lebih cepat berbanding lecithin. 
2- Membantu  memecahkan lemak tepu. 
3- Omega-3 akan meningkatkan hormone Leptine yang mengawal selera makan = kurang makan dan sentiasa kenyang
4- Menurunkan paras Kolestrol dalam badan ...

Nota : OmegaGuard bertindak lebih cepat berbanding LECITHIN




PILIHAN GABUNGAN SET SLIMING






SET ASAS SLIMING




Omega Guard Shaklee merupakan Minyak Ikan Terbaik di Dunia kerana ia mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain2 lagi. Fungsi EPA adalah menyihatkan jantung dan sendimanakala DHA penting untuk perkembangan dan fungsi2 otak
- Pertumbuhan badan yang sihat selain kesihatan otak
- Yang sering demam, selsema, batuk serta jatuh sakit.etc athma, eczema
- Memperkuatkan sistem imunisasi badan




NOR SHUHADA MD SIN (ID 918262)
SEBARANG PERTANYAAN: 

SMS@WHATSAPP: 012-5792539- bila-bila masa pun boleh je

Facebook : Shud Shuhada

Fan pages : Explorasi Sihat
.

Thursday, December 5, 2013

Tip Kehamilan dan Supplement untuk Kesuburan

Asalamualaikum.....dan salam sejahtera.....






ANAK...!!! Bagi setiap pasangan yang dah berkahwin...mesti la nak kan zuriat sendiri kan... yang lahir dari rahim sendiri....Tapi apa kan daya ...rezeki belum ada.....
Macam-macam ikhtiar dah buat ...tapi masih belum berhasil kan...Kadang-kadang mesti ada kan terdetik dihati kecil...." Takut sangat suami cari lain....bila takde anak..." bila fikiran negetif menguasai diri tu yang asyik  nak gaduh je tu....suami salah cakap sikit je....Cepat sangat la nak terasa...BETUL tak..???

Ok...kat sini shud nak kongsi la sikit tips kehamilan...moga akan jadi panduan  la sedikit sebanyak...yang masih tercari-cari ikhtiar untuk mendapatkan cahaya mata....Insyaallah..



TIP KEHAMILAN… 


1. Fahami bagaimana kehamilan terjadi.

2. Jumpa doktor anda. Pastikan anda bebas dari sebarang masalah dengan membuat lawatan doktor. Masalah cyst, endometriosis atau fibroid adalah penyakit yang kerap dikaitkan dengan sukar hamil

3. Dapatkan berat badan yang ideal. Sekiranya anda mempunyai berat badan yang terlalu besar atau terlalu kurus, ia mungkin boleh memberikan masaalah kepada kesuburan anda.

4. Ketahui waktu subur anda. Hari subur anda cuma 4-5 hari sebulan dan dengan mengetahui dengan tepat hari subur, anda boleh meninggikan peluang untuk hamil.

5. Tingkatkan kesuburan suami. Pastikan kesihatan reproduksi suami pada takat optimal dengan mempraktis cara hidup sihat termasuk makanan seimbang dan berat badan optimal, bersenam, tidak merokok dan elak dari sebarang minuman keras. 

6. Mengambil multivitamin. Adalah disarankan kepada semua wanita yang merancang untuk hamil mengambil vitamin harian termasuk asid folik untuk mengurangkan risiko janin cacat. Suami pula disarankan untuk mengambil supplemen zinc untuk meningkatkan pengeluaran sperma.

7. Bersenam secara rutin . Bersenam adalah cara untuk anda sihat secara keseluruhan dan lebih bersedia untuk menghadapi tekanan semasa hamil dan semasa bersalin.

8. Mengambil makanan yang seimbang. Mengawal pengambilan makanan amat penting terutama apabila anda mengalami masalah ovulasi dan masalah ovulasi pula berkait rapat dengan PCOS, iaitu salah satu sebab mengapa wanita sukar hamil.

9. Kurangkan tekanan. Life is stressful, memang tak logik kalau tiada tekanan dalam hidup ni. Walaubagaimanapun terlalu tertekan dikaitkan pula dengan masalah ketidaksuburan.



Selain mengamalkan gaya hidup yang sihat...dalaman juga perlu sihat tau...apa kata berkorban la sikit duit yang nak g shoping tu untuk beli supplement yang sesuai untuk bantu menambahkan tahap kesuburan.. dan bantu betulkan masalah hormon dalaman kita...kita cuma nampak luaran je kan....dalaman kita tak nampak...

Kat sini saya nak cadangkan beberapa supplement yang dapat bantu...untuk mengatasi masalah kesuburan...

SET SUBUR WANITA:

- GLA Complex..Memberikan keseimbangan  hormon..didalam badan..melegakan masalah Senggugut..
- B kompleks...Untuk reproduktif  yang sihat ..dan sangat penting untuk pembentukan Janin apabila hamil.
- Alfalfa ... menyingkirkan Toksin...dan masalah keputihan serta masalah senggugut ..

SET SUBUR LELAKI..

- Zinc.... Untuk pertumbuhan reproduktif .Meningkatkan penghasilan sperma...
- Vitamin E...Antioksidan yang kuat membersihkan radikal bebas yang boleh merosakkan sel dan melindungi     
Sperma..





******************************************************************************



NOR SHUHADA MD SIN (ID 918262)
SEBARANG PERTANYAAN: 

SMS@WHATSAPP: 012-5792539... bila-bila masa pun boleh

Facebook : Shud Shuhada

Fan pages : Explorasi Sihat
.







Wednesday, December 4, 2013

Jana Income Lumayan dengan Shaklee

Assalamualaikum......

Hari nie shud nak kongsi sikit pengalaman sepanjang join Biz Shaklee nie....
Kalau dulu memang tak suka sangat dengan biz2 online nie....hehehe...Tapi biz Shaklee nie lain ckit..
Ingat lagi saya kenal Biz nie pun dari seorang kawan....Mula -mula join ingat suka -suka je...maklum la nak ingat untuk kegunaan sendiri je....Bulan pertama Bonus ...ingat lagi...RM 25 je...Tu pun macam best je...sebab dapat Cek...hehehe

Bulan demi bulan Bonus makin naik...dari 2 angka...naik 3 angka...bulan ke 4 join Alhamdulillah..dah dapat naik SUPERVISOR...dapat 4 angka...syukur sangat...
Sekarang nie Bonus dari bulan ke bulan makin Naik...Pangkat pun dah makin Naik...Downline pun makin bekembang....Alhamdulillah...

Tapi untuk capai sampai tahap sekarang nie...perlulah Usaha...bukan Mudah...Tanpa Usaha semua xkan jadi Nyata tau.....Tapi best sangt dengan adanya Upline-Upline yang support..n tak pernah jemu bagi tunjuk ajar...Syukur sangat...

Jika yang berminat nak JOIN BIZ SHAKLEE ...dan nak TAHU CARANYA..????


********************************************************************************
Pilihan Yang boleh Korang Buat...

      1   . RM 75 --> SAYA YG TOLONG DAFTARKAN SECARA ONLINE – MEMBERKIDS AKAN                            DIPOS KEALAMAT ANDA..
      2.    FREE -->PEMBELIAN MELEBIHI 200 POINTS (HARGA BARANG  RM 650)

Kalau Join SEKARANG ...memang anda sangat Beruntung...NAK tahu apa sebab..????
Sebabnya sekarang semua Urusan boleh di buat secara ONLINE je...


@ NAK DAFTAR AHLI BARU
@ NAK BELI BARANG
@ NAK CEK BONUS
@ URUSAN CLOSING AKAUN
@ SEMAKAN POINT UV..

********************************************************************************

Perlukah  Maintain point dalam Shaklee

Sekiranya cuma nak makan sendiri, tak perlu maintain points, melainkan anda mahu memulakan perniagaan dengan Shaklee, anda perlu dapatkan points tertentu dan maintain points tertentu. Tapi kalau cuma makan sendiri, share dengan saudara-mara, tak perlu risau nak maintain2 atau minimum purchase
.
Jika anda berminat nak menambahkan income…dan nak memajukan lagi ekonomi anda…anda sangat-sangat di jemput menyertai GROUP kami..dengan Bimbingan daripada pakar yang telah lama bertapak  dan mempunyai pengalaman dan ilmu yang luas tentang Biz ONLINE…INSYAALLAH…

*********************************************************************************




NOR SHUHADA MD SIN (ID 918262)
SEBARANG PERTANYAAN: 

SMS@WHATSAPP: 012-5792539

Facebook : Shud Shuhada

Fan pages : Explorasi Sihat
.



Tuesday, December 3, 2013

Manfaat Omega Guard dari Shaklee




Omega Guard Shaklee merupakan Minyak Ikan Terbaik di Dunia kerana ia mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain2 lagi. Fungsi EPA adalah menyihatkan jantung dan sendimanakala DHA penting utnuk perkembangan dan fungsi2 otak.
Secara umumnya, kebaikan Omega Guard terlalu banyak dan diperlukan oleh semua peringkat umur tidak kira kanak-kanak ataupun orang dewasa.


OMEGA GUARD
26 Manfaat Omega 3 Dalam Omega Guard Shaklee ...
1.  Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
2.  Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
3.  Mencegah salur darah dari tersumbat
4.  Omega 3 dapat mengelakkan strok
5.  Mengekalkan tekanan normal darah
6.  Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
7.  Mengurangkan sakit kepala
8.  Merendahkan kolestrol
9.  Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
11. Mengawal masalah obesiti
12. Mengurangkan risiko penyakit jantung
13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan  otak janin
14.Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
15. Meningkatkan sistem imun tubuhdan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
16. Membantu menyihatkan paru-paru
17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE       (lupus erythematosus)
19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
21.Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik
23. Memelihara fungsi-fungsi sendi
24. Mencegah penyakit gout

Selain itu, Omega 3 yang tekandung dalam Omega Guard Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak sepert:-
- Mencegah insomnia
- Mengurangkan tekanan emosi
- Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan
- Membantu memperbaiki masalah autism
- Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive
- Mengurangkan masalah schizophrenia
- Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak
 







NOR SHUHADA MD SIN (ID 918262)

SEBARANG PERTANYAAN: 

SMS@WHATSAPP: 012-5792539

Facebook : Shud Shuhada

Fan pages : Explorasi Sihat
.



Sunday, November 24, 2013

Side Income dengan Shaklee





Bagi mereka yang xde income..????
Suri rumah sepenuh masa..????
selalu ber FB tapi...xdapat apa2
nak tak sambil ber FB dapat duit..?????

Nak dapat side Income lumayan...???
Mai Join Biz Shaklee kami...???
Kenapa mesti sertai kami??
MODAL - RM65 @ RM75.. murah kan??
Tak payah handling pos kepada customer..HQ yang tolong poskan!
Tak perlu pegang or beli stock banyak2!

sekarang nie...yang paling best...semua urusan secara online.... xde masalah lagi nak beratur tunggu giliran nak beli barang.... cuma klik-klik saja... tak sampai 15 minit order selesai...memang paling best...

untuk coaching dari upline plak ...semua kat fb je...ONLINE... WHATSAPP..
 ***SEMUA  HANYA DIHUJUNG JARI SAHAJA***
Tak perlu jumpa perjumpaan d luar! Coaching online 100%!!

Akan diadd dlm group bizz khas!! dan akan ada email panduan nak mula business!!
Modal... RM75.. LAPTOP , INTERNET, SEMANGAT NAK USAHA, GIGIH, JIWA KENTAL, SABAR.. cukup ciri2 di atas boleh hubungi saya!!

PM, sms@ whatsapp: 012-5792539..shud..
ID 918262...

Jom sertai kami!! Group JUTAWAN kami!! 





Friday, November 22, 2013

Waktu sesuai untuk Mengiklankan Produk di Fanpage

KHAS UNTUK PENIAGA ONLINE 
Waktu yang sesuai untuk mengiklankan produk di fanpage (copy dr www.terbaek.net)
Kali ini, saya nak kongsi sikit tentang waktu-waktu sesuai untuk buat promosi di Facebook. Kenapa saya katakan ada waktu sesuai? Sebab pertama sekali, Facebook ni berunsurkan ‘Live Updating’. Contohnya, kalau kita buat promosi pada waktu 3am, orang yang buka facebook pada jam 9pagi mungkin dah tak nampak post promosi anda sebab sudah ditenggelami post dan status update dari kawan-kawan lain dalam friendlist dia.
Jadi,bilakah waktu promosi yang sesuai?
Selepas subuh (6am – 7am):
Waktu sebegini, bagus untuk mempromosikan branding anda. Sebab orang baru bangun tido, baru celik mata, baru mandi, masih segar, minda masih fresh. Jadi post yang sesuai untuk bina branding? Bagilah tazkirah pagi, kata-kata motivasi, tips menceriakan hari, pastu letak ‘link website’ anda ke, link ‘fanpage ke’ dan sebagainya. Post promosi produk kesihatan pun bagus sebabnya orang baru bangun tidur, ada yang baru sarapan pagi dan ada dah pasang niat malam sebelumnya untuk kuruskan badan.
Selepas minum pagi (8am – 10am):
Yang masuk kerja pagi, ada yang pegi minum kopi dulu, ada yang santai2 check smartphone dorang, (tak terfikir ke apasal ada yang update status mcm 24hrs di Facebook? Sebab dorang browse dari smartphone ler). Masa ni memang sesuai untuk terus bina branding perniagaan anda. Kalau ada ‘testimoni’ dari pelanggan, boleh post sekali masa waktu ni.
Waktu makan tengah hari (12pm – 2pm)
Lunch time, apa lagi, facebook lah. Standard la tu. Tgh makan mmg tak check. Tapi lepas makan? Ha, smartphone kluar lagi, ada yang guna tablet, login facebook, update status, gambar ikan goreng la, sambal belacan la, kari ayam la, dan masa ni juga kalau kita mula nak post PROMOSI produk kita sangat sesuai. Sertakan juga testimoni pembeli kalau ada. Gambar memainkan peranan penting jadi kalau ada gambar yang boleh terujakan lagi seseorang tu, post le.
Selepas minum petang (4pm – 6pm):
Ni pulak, ada yang da mula masuk mood shopping. Yang wanita, dah mula buka balik post-post yang menarik perhatian mereka masa WAKTU LUNCH tadi. Sama juga dengan lelaki. Tetapi, mereka masih belum nak beli. Yang beli tu memang da sedia ‘ready cash’ dalam akaun dan ada masa untuk buat internet banking dan sebagainya. Tapi lazimnya, seseorang tu akan memikirkan dulu tentang produk tu. Dia akan gambarkan produk tu dalam minda dia dalam perjalanan balik dari ofis. Jadi masa ni, boleh post promosi seperti “Terhad, hanya untuk 5 pelanggan pertama sahaja, harga sekian2. Untuk tempahan dan maklumat lanjut, sila hubungi sekian-sekian”.
Selepas makan malam & Isyak (9pm – 12midnight):
Inilah waktu HOT. Tapi jangan sampai buat promosi seperti tiada hari esok. Islam menggalakkan kita untuk menuju kearah kesederhanaan. Jadi buat promosi pun sederhana sahaja. Gunakan ayat-ayat soft selling untuk menarik perhatian. Gunakan ayat-ayat yang dapat memberikan impak emosi kepada bakal pembeli. Dan masa ni jugalah anda MESTI online kalau anda buat promosi. Kerana kalau pembeli tu dah memang bersedia nak beli, tapi anda pulak tak online, dan ada tawaran lagi satu dari peniaga lain, mereka akan beli dari orang tu pula.
So, simple tapi tak semudah itu nak mendapatkan jualan ya. Ini cuma pencerahan sahaja. Panduan. Boleh cuba kalau nak, kalau tak nak pun takpe. Hehe. Dan ini adalah hasil dari pengalaman buat promosi di Facebook secara percuma. Respons yang kita dapat dari pembeli dan trend membeli secara online pada waktu apa.

*******************************************************************************
Boleh la lepas waktu yang sesuai cuba buat iklan produk pada waktu yang mempunyai potensi orang akan baca....Dan akan tengok iklan kita.....

"SELAMAT MENCUBA"

Thursday, November 21, 2013

Rahsia dan Kelebihan di dalam Ais









Ramai org kata x elok minum ais, lebih elok minum air panas.. Namun, sedarkah kita, Nabi Muhammad 

SAW melarang kita mengambil makanan dalam keadaan yang panas. Akhirnya kini fakta terbaru kebaikan

 AIS yang tidak akan mampu dihasilkan oleh mana-mana saintis mahupun manusia.

Teruskan membaca untuk lebih memahami.

Percayalah kepada Al-Quran dan Al Hadis.. kerana kita tidak akan tersesat selagi berpegang pada 


keduanya.

~ Rahsia dan Kelebihan Di Dalam Ais

“Zat di dalam ais tidak akan mampu dihasilkan oleh mana-mana saintis mahupun manusia”. Jangan ingat 


minum ais tu tak elok untuk kesihatan. Sebenarny ada kebaikan didalam keburukan.

Udara panas lebih memudahkan penyebaran penyakit berjangkit kerana bakteria lebih agresif dan cepat


 membiak. Liputan ais di Antartika (daerah Kutub Selatan) dan Artik (daerah Kutub Utara) adalah

 pengimbang dasar bumi yang amat panas.



Kombinasi dalam bumi yang panas dan luaran bumi yang sejuk adalah rahsia keseimbangan tekanan semulajadi alam yang mengawal graviti dan pergerakan bumi pada paksinya.

Air sejuk yang hening dapat menolong pesakit insomnia yang sukar tidur agar dapat kembali tidur seperti biasa.Orang yang tidur dalam udara yang sejuk dan berselimut untuk memanaskan tubuhnya adalah kombinasi yang baik untuk menjaga kesihatan secara menyeluruh dalam jangka masa pendek apatah lagi jangka panjang.

Membenarkan anak mengunyah ais akan menguatkan giginya dan memberi kanak-kanak makan ais krim secara perlahan-lahan dan berterusan boleh menghilangkan batuk dalam masa beberapa jam. Mengambil ubat batuk biasanya akan mengambil masa satu minggu untuk melegakan batuk secara total. Air sejuk juga akan menguatkan tulang bayi. Ia akan meningkatkan sistem imun yang luar biasa sebagai tenaga pencegahan berbagai penyakit alahan dan jangkitan.

Ais atau air sejuk dapat mengembalikan memori atau sifat pelupa yang keterlaluan. Air sejuk mempunyai daya rangsangan yang boleh mengembalikan semangat orang yang telah hilang seperti pengsan, gila dan koma kembali sedar.

Membiasakan diri mengunyah ais akan meningkatkan kecerdasan fikiran dan kepantasan pergerakan. Ais amat diperlukan oleh mana-mana atlit sukan dalam kecederaan yang tidak disangka-sangkakan. Air sejuk atau ais kini dijadikan bahan perencat kepada kecederaan yang akut seperti demam panas yang biasanya dihidapi oleh bayi yang mempunyai potensi menghidapi penyakit sawan.

Air sejuk juga adalah terapi yang amat popular sebagai penguat tulang yang telah patah dengan syarat ia dibalut dengan kain hitam. Air sejuk dalam rahsia cuka adalah sangat baik untuk menguatkan tulang yang patah kerana ia dapat menyembuhkan tulang dengan lebih cepat. Air suam dengan rahsia cuka yang diminum akan melemahkan dan mengecutkan sistem aliran darah yang menjadi penyebab utama terjadinya lumpuh. Mandi air sejuk akan menguatkan tulang. Tulang yang berlebihan dengan urik asid akan meningkatkan suhu tulang dan melemahkan struktur tulang.

Adalah makruh mengambil air sembahyang (wuduk) pada suhu yang tinggi atau yang telah terkena panas cahaya matahari yang pastinya akan mengganggu sistem deria pada kulit. Air sejuk secara psikologinya amat ditakuti oleh pesakit yang mengalami gangguan jin atau dikuasai oleh unsur-unsur spiritual yang jahat. Air sejuk mempunyai nada bunyi dalam tekanan rendah yang amat lembut lagi mengharmonikan.

Air kelapa muda bersifat sejuk dan amat baik untuk kesihatan kerana ia amat berkesan meneutralkan kesan keracunan dan keasidan yang berlebihan di dalam aliran darah. Tubuh secara semulajadi bersifat panas dan ia memerlukan pasangan yang bersifat sejuk. Oksigen dan hidrogen bersifat panas dan ia menguasai bahagian perut. Adalah menjadi suatu kesalahan memulakan amalan pemakanan di waktu pagi dengan unsur-unsur yang panas. Minumlah seteguk air sejuk di awal pagi kerana ia akan menguatkan perut.

**Siapa ckp mnum ais melemahkan tenaga batin?

by: ~Jj (Gempak.org)





********************************************************************************************


NOR SHUHADA MD SIN (ID 918262)

SEBARANG PERTANYAAN: 

SMS@WHATSAPP: 012-5792539- bila-bila masa pun boleh je
Facebook : Shud Shuhada
Fan pages : Explorasi Sihat