div class='widget-content' style='overflow:auto; height:200px

Tuesday, March 1, 2016

Bagaimana Cara untuk Meningkatkan Tahap Kesuburan ? Adakah Faktor Umur Penyebab kepada Ketidaksuburan ?

Bagi  pasangan yang telah berkahwin...mesti la nak kan zuriat sendiri kan... yang lahir dari rahim sendiri....Tapi apa kan daya ...rezeki belum ada.....Macam-macam ikhtiar dah buat ...tapi masih belum berhasil kan...... Harini saya nak kongsi Bagaimana cara  untuk meningkatkan tahap kesuburan.  Adakah faktor umur juga penyebab kepada ketidaksuburan. Ada juga kemungkinan tabiat pemakanan kita yang mempengaruhi tahan kesuburan kita.
AMALKAN PEMAKANAN YANG SIHAT

Pemakanan yang sihat sangat penting untuk memastikan kesuburan anda terjaga. Berikut adalah 3 tips pemakanan yang boleh anda amalkan:

1. DAPATKAN BANYAK ANTIOKSIDA

Kajian demi kajian menunjukkan antioksida boleh membantu meningkatkan kandungan sperma lelaki. Kandungan sperma yang tinggi (atau juga disebut sperm count) penting untuk kesuburan.

Dapatkan makanan yang kaya dengan Vitamin C, Vitamin E dan Coenzyme Q10 yang terbukti mampu meningkatkan kesuburan. Contoh makanan adalah seperti buah-buahan, sayuran-sayuran, bijiran, protin dari daging putih (ayam, ikan dan makanan laut) serta produk tenusu.

2. AMALKAN PENGAMBILAN SUPLEMEN

Dapatkan suplemen yang kaya dengan Vitamin C, Vitamin E, Coenzyme Q10, selenium, zinc dan juga asid folik. Vitamin-vitamin ini terbukti boleh meningkatkan kualiti dan kuantiti sperma untuk lelaki.

3. ELAKKAN MAKANAN YANG MEMBUNUH SPERMA

Minuman beralkohol dan daging merah dikaitkan dengan sebagai pemakanan yang menganggu kesuburan. Sebagai orang Islam, memang sah-sah lah anda tak boleh minum minuman beralkohol.


Pertama kena tahu duhulu punca ketidak suburan kita.

Penurunan kesuburan wanita bermula pada awal 30-an. Malah, umur wanita sering dianggap sebagai faktor yang paling penting dalam potensi pembiakan wanita..
Umur seorang wanita akan memberi kesan kapada pengeluaran oosit dan juga kualiti telur
Apa itu oosit? Oosit bermaksud Telur belum matang.. 
Bagaimana vivix dapat membantu menjaga kualiti oosit dan telur itu sendiri?

1) Vivix mengandungi resveratrol
Iaitu resveratrol mempunyai peranan dalam memelihara kesuburan, melindungi sel2 telur tidak matang/oosit dan berpotensi melanjutkan tempoh tahun kesuburan wanita.. 

Apabila telur-telur ini dipelihara dengan baik dan tiada radikal bebas atau kerosakan, maka peluang untuk bersenyawa lebih mudah .. 


2) Vivix juga dapat meningkatkan mitokondria. Apa itu mitokondria?

Mitokondria merupakan organel yg terdapat dalam jumlah yg besar dalam kebanyakkan sel-sel  di mana proses biokimia pernafasan dan pengeluaran tenaga berlaku.
  • Telur/sperma memerlukan tenaga untuk bersaing bagi mempecahkan ovem semasa proses persenyawaan berlaku
  • Untuk menjadikan sel badan lebih bertenaga, perlu ada banyak mitokondria dalam badan kita.
  • Mitokondria berfungsi sebagai penjana tenaga kepad sel badan kita..

Oleh yang demikian bahan yang terkandung didalan VIVIX dapat membantu untuk meningkatkan tahap kesuburan serta benih yang dihasilkan lebih berkualiti  . Benih yang berkualiti dan  bertenaga mampu untuk memecahkan  kan ovum tadi..semasa proses persenyawaan berlaku.


" Period tidak teratur sebelum kawin..selepas konsisten Gla Complex dan Vivix period teratur semula...dan Alhamdulillah kini Hamil" 


testimoni VIVIX 

NOR SHUHADA MD SIN (ID 918262)

SEBARANG PERTANYAAN: 

COD VITAMIN : SG. PETANI,GURUN, PENDANG,ALOR SETAR, KEDAH

SMS@WHATSAPP: 012-5792539

Facebook : Shud Shuhada
Fan pages : Explorasi Sihat


No comments:

Post a Comment