div class='widget-content' style='overflow:auto; height:200px

Wednesday, March 2, 2016

Masalah Keputihan Mengganggu Hubungan Intim antara Suami IsteriMasalah Keputihan ... ada yang ambil mudah tentang masalah nie...dan menganggap ia hanyalah masalah kecil... tapi korang jangan tak tahu... bila masalah nie makin serius... Ia juga boleh mengganggu hubungan intim antara suami isteriSesetengah kes keputihan yang kronik memaksa anda mengambil antibiotik dan jika ia berlaku semasa anda mengandung, ia akan mengundang masalah lain pula yang boleh memberi kesan kepada janin kerana adanya jangkitan bakteria yang mengundang bahaya.


Apakah Itu Keputihan


  • Masalah keputihan wanita adalah merupakan antara masalah kesihatan yang sering dialami oleh kebanyakan wanita. Keputihan wanita adalah merupakan masalah yang kedua sesudah masalah gangguan haid.
  • Masalah keputihan wanita adalah pengeluaran cairan dari vagina.
  • Cairan tersebut pada kebiasaannya keluar dalam keadaan pekat atau cair, berwarna jernih, putih, kuning atau hijau dan berbau atau tidak berbau.
  • Yang hijau itu biasanya sudah mengalami jangkitan kuman.
  • Ada sebahagian daripada wanita yang menganggap cairan yang keluar dari vagina adalah masalah yang biasa dan ada juga antara mereka yang menganggap masalah keputihan wanita ini mengganggu aktiviti seharian mereka.
  • Masalah keputihan wanita yang amat perlu diberikan perhatian adalah apakah keputihan wanita tersebut adalah normal atau ada sesuatu penyakit.
  • Pengeluaran cairan daripada vagina adalah merupakan normal pada usia yang tidak produktif, di mana cairan tersebut pada kebiasaannya dalam keadaan yang sedikit, jernih, tidak bau dan tidak gatal.
  • Kebiasaannya cairan yang keluar adalah dihasilkan oleh kelenjar pada mulut rahim, yang bercampur dengan sel-sel vagina secara bakteria. Kalau berasaskan fisiologi, pengeluaran cairan berlaku semasa evolusi, ketika bermula dan selepas haid, rangsangan seksual, serta dalam kehamilan.
  • Sifat serta banyaknya keputihan wanita boleh menunjukkan sebab mengapa ianya berlaku. Selain itu petunjuk lain juga penting iaitu tempoh ia berlaku, sama ada secara terus menerus atau hanya pada waktu tertentu sahaja, warna, bau disertai rasa gatal atau tidak.
  • Sesetengah kes keputihan yang kronik memaksa anda mengambil antibiotik dan jika ia berlaku semasa anda mengandung, ia akan mengundang masalah lain pula yang boleh memberi kesan kepada janin kerana adanya jangkitan bakteria yang mengundang bahayaAntara Tips untuk mengelakkan Masalah Keputihan.

1. Jaga kebersihan bagi mencegah penyebab keputihan wanita.

2. Jangan menggunakan ubat membersihkan vagina secara rutin dan berlebihan. Ia boleh menyebabkan kehilangan keadaan semulajadi yang ada di vagina yang bertugas bagi melindungi terhadap kuman dari luar.

3. Menjauhi tekanan yang berlebihan.

4. Pengidap kencing manis (diabetes) mesti memastikan kadar gula yang stabil.

5. Segera berjumpa doktor apabila keputihan keluar secara berlebihan.


Bagi merekan yang mengalami masalah keputihan yang tidak kronik boleh saja cuba ambil supplement yang berbertuk Herba..u ntuk merawat masalah Keputihan.... Salah satu produk shaklee yang di sarankan Korang cuba ALFALFA Complex..
Sangat sesuai untuk mengatasi masalah keputihan serta...masalah dalaman Wanita... dan bertindak sebagai Kacip Fatimah tu.. Alfalfa nie salah satu VITAMIN CINTA  selain Vitamin E untuk suami......

Antara Testimoni pengguna...
" Masalah Keputihan hilang.. Nak solat pun lebih confident"

sumber google


"  Keputihan Kronik pun boleh sembuh dengan Alfalfa... Masalah Keputihan makin Kurang"

 sumber google


" Alfalfa bantu untuk menambahkan susu badan, Keputihan dan Detokx jugak...Belum habis 1 botol Alfalfa...Suami kata rasa macam baru2 kawin dulu je..." Ketatkan mana2 yg dah longgar..


sumber google

NOR SHUHADA MD SIN (ID 918262)

SEBARANG PERTANYAAN: 

COD VITAMIN : SG. PETANI,GURUN, PENDANG,ALOR SETAR, KEDAH

SMS@WHATSAPP: 012-5792539

Facebook : Shud Shuhada
Fan pages : Explorasi Sihat

No comments:

Post a Comment