div class='widget-content' style='overflow:auto; height:200px

Monday, April 15, 2013

Supplement Berkhasiat Bantu Tambahkan susu IbuPENYUSUAN SUSU IBU.......SUSU TERBAIK...


  
Harus diingat bahawa pengambilan vitamin ini bukan semata-mata untuk memperbanyakkan susu badan. Perjalanan penyusuan dua tahun ini menuntut ibu menyusu secara kerap atau pam secara konsisten dan melengkapkan tubuhnya dengan zat dan nutrisi yang boleh diperolehi melalui pemakanan yang sihat.

Namun berapa ramai ibu-ibu hari ni yang betul-betul menjaga pemakanan yang berkhasiat? Saya mengaku sering culas dan sambil lewa memilih makanan berkhasiat. Sibuk, kekangan masa memang alasan utama saya. Walaupun saya sedar sebenarnya apa yang ibu makan, itulah yang disalurkan kepada anak melalui susu ibu.
Dengan alasan itu jugalah saya amalkan supplement yang saya percaya sangat membantu mengisi ruang kosong dalam tubuh ibu terutama bagi yang mempunyai kekangan untuk amalkan pemakanan mengikut piramid makanan yang disarankan.

Walaubagaimanapun, untuk berjaya di dalam penyusuan, ibu-ibu perlu (wajib!) memahami konsep "supply vs demand". Makanlah suplemen atau apa jua milk booster pilihan anda, tetapi jika anda tidak mengosongkan payudara sekerapnya dengan apa jua alasan, percayalah, susu anda tidak akan banyak.

Jom sama-sama kita berusaha. Demi yang terbaik buat si manja!!❤

* produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit


* konsultasi percuma untuk pelanggan Vitamin Kita selepas pembelian.
SET 3 M

SET PALING POPULAR
SENARAI SUPPLEMENT YANG ADA DALAM SET 3M..

ESP (protein)
Vitalea (multivitamin)
B Complex
Vitamin C
Alfalfa Complex
Ostematrix (kalsium+magnesium+vitamin D)

Apakah kegunaan supplemen-supplemen ini untuk penyusuan?

Protein – Bayi memerlukan protein yang banyak untuk tumbesaran yang berkekalan dan sempurna. Sumber protein yang baik seperti protein soya dalam diet penyusuan anda amat penting untuk pengeluaran susu. Protein membantu dalamm membina dan mengekalkan sel-sel yang menghubungkan setiap bahagian tubuh. Mereka disarankan untuk mengambil sekurang-kurangnya 3 hidangan protein berkhasiat sehari.

Multivitamin – Multivitamin menyediakan vitamin dan mineral penting untuk para ibu yang mana ianya tidak diperolehi daripada diet harian. Kadar vitamin yang mencukupi membantu penghasilan susu yang banyak dan berkhasiat di samping menggalakkan kesihatan ibu dan bayi secara menyeluruh.

Vitamin C – Dalam satu kajian terhadap para ibu yang menyusui bayi dan mengambil vitamin C menunjukkan khasiat vitamin C tersebut tertumpu pada bayi. Oleh itu, menyusui bayi secara ekskusif dapat melindungi bayi anda dari kekurangan vitamin C. Vitamin C penting bagi menguatkan sistem imun dan membina kulit, gigi dan gusi yang sihat.

Vitamin B kompleks – Vitamin B kompleks merupakan vitamin yang diperlukan oleh anda dan bayi anda setiap hari bagi menyokong sistem saraf dan metabolisma yang sihat. Vitamin B mempunyai pelbagai fungsi termasuk pengeluaran hormon, pembentukan sel-sel darah merah, penghasilan tenaga untuk sel, dan mengekalkan saraf serta kulit yang sihat. Ibu yang menyusui bayi perlu mendapatkan vitamin B kompleks untuk memberikan khasiatnya kepada bayi mereka melalui susu ibu.

Kalsium – 40% daripada susu ibu adalah kalsium. Kalsium diperlukan untuk membina tulang yang sihat dan pertumbuhan gigi pada bayi. Wanita yang menyusui bayi disarankan mengambil sebanyak 1300mg kalsium setiap hari.

Alfalfa – Alfalfa mengandungi banyak nutrien penting dan pelbagai vitamin seperti vitamin K, A, B1, B6, C, E, kalsium, zink dan zat besi. Semua bahan-bahan tersebut penting untuk pertumbuhan dan perkembangan yang sihat. Alfalfa juga digunakan secara tradisional untuk meningkatkan pengeluaran bekalan susu ibu.


Selain itu juga terdapat juga SET ASAS BAGI IBU MENYUSU....
NOR SHUHADA MD SIN (ID 918262)

SEBARANG PERTANYAAN: 

SMS@WHATSAPP: 012-5792539- bila-bila masa pun boleh je
Facebook : Shud Shuhada
Fan pages : Explorasi Sihat

No comments:

Post a Comment