div class='widget-content' style='overflow:auto; height:200px

Thursday, July 18, 2013

SET LENGKAP IBU MENYUSU , SET 3 M

Susu Ibu... merupakan susu Terbaik untuk anak kita... Ibu- ibu sekarang telah mula sedar bertapa pentingnya Penyusuan susu Ibu... Pelbagai produk telah dihasilkan bagi membantu para ibu-ibu untuk manambahkan susu badan....Salah satu Produk yang Paling Terkenal dan sering dikaitkan dengan susu ibu adalah PRODUK SHAKLEE... yang mengandungi set- set yang dapat membantu ibu-ibu di luar sana... Yang mengalami  masalah "SUSU BERKURANGAN".... Salah 1 set yang Paling mendapat  sambutan ramai...iaitu SET TRIPPLE M


SET LENGKAP MENYUSU (SET 3M)

SET Tripple M sememangnya pilihan untuk kebanyakan ibu-ibu menyusu.. Lengkap dengan 6 jenis supplement hasil gabungan vitamin untuk kesihatan ibu serta anak dan juga milk booster.

Anda pasti tidak menyesal dengan pelaburan yang anda lakukan dengan pembelian set 3M ini.


Kenapa saya dan ramai mommies suka dengan set ini?

(1) Badan lebih bertenaga almaklum la  nak jadi SUPERMOM, SUPERWIFE, SUPERWORKER ni bukan mudah yea. Tambahan pula tidur yang kurang lena sebab sering berjaga untuk susukan anak.

(2) Susu menjadi lebih pekat kerana nutrisi yang ada serta membuatkan anak lebih cepat kenyang. Dengan kata mudahnya, kurang mengempeng atau bergayut

(3) Breast cepat penuh selepas sesi pam atau direct feeding kerana protein dan kalsium merupakan komposisi utama di dalam susu badan. Kilang penghasilan susu badan memerlukan protein serta kalsium dan juga serat sebagai makanan untuk menghasilkan susu dengan cepat.

(4) Kulit muka menjadi cantik, mulus,anjal dan lebih berseri kerana B-complex, Vitamin C dan ESP adalah antara vitamin yang mencantikkan kulit. Vitamin C penting untuk pembentukan kolagen dan protein adalah bahan asas untuk pembentukan sel kulit yang sihat serta sempurna.

(5) Masalah sembelit saya hilang dengan pengambilan OsteMatrix. OsteMatrix adalah gabungan calcium, magnesium, Vitamin D dan banyak lagi. Calcium tanpa magnesium menjadi punca sembelit dan kehadiran magnesium melembutkan najis ( Sorry jika rasa kotor tapi fakta ni)

 (6) Hubungan suami isteri lebih mantap dengan kehadiran Alfalfa. Hint terbesar adalah berfungsi sebagai KACIP FATIMAH. Alfalfa akan mengetatkan kembali vagina wanita malah dapat membantu mengatasi masalah keputihan.**


(7) Sesuai untuk mommies yang sedang mengalami masalah penyusuan seperti susu merudum, mahupun mommies yang ingin membuat stok EBM.


Apa yang ada dalam set 3M?

# ESP (protein) #
#Vitalea (multivitamin)#
 # B Complex #
 # Vitamin C # 
 # Alfalfa Complex  #
  # Ostematrix (kalsium+magnesium+vitamin D) #


Apakah kegunaan supplemen-supplemen ini untuk penyusuan? 

❤Protein – Bayi memerlukan protein yang banyak untuk tumbesaran yang berkekalan dan sempurna. Sumber protein yang baik seperti protein soya dalam diet penyusuan anda amat penting untuk pengeluaran susu. Protein membantu dalamm membina dan mengekalkan sel-sel yang menghubungkan setiap bahagian tubuh. Mereka disarankan untuk mengambil sekurang-kurangnya 3 hidangan protein berkhasiat sehari.

❤Multivitamin – Multivitamin menyediakan vitamin dan mineral penting untuk para ibu yang mana ianya tidak diperolehi daripada diet harian. Kadar vitamin yang mencukupi membantu penghasilan susu yang banyak dan berkhasiat di samping menggalakkan kesihatan ibu dan bayi secara menyeluruh.

❤Vitamin C – Dalam satu kajian terhadap para ibu yang menyusui bayi dan mengambil vitamin C menunjukkan khasiat vitamin C tersebut tertumpu pada bayi. Oleh itu, menyusui bayi secara ekskusif dapat melindungi bayi anda dari kekurangan vitamin C. Vitamin C penting bagi menguatkan sistem imun dan membina kulit, gigi dan gusi yang sihat.

❤Vitamin B complex – Vitamin B kompleks merupakan vitamin yang diperlukan oleh anda dan bayi anda setiap hari bagi menyokong sistem saraf dan metabolisma yang sihat. Vitamin B mempunyai pelbagai fungsi termasuk pengeluaran hormon, pembentukan sel-sel darah merah, penghasilan tenaga untuk sel, dan mengekalkan saraf serta kulit yang sihat. Ibu yang menyusui bayi perlu mendapatkan vitamin B kompleks untuk memberikan khasiatnya kepada bayi mereka melalui susu ibu.

❤Ostematrix – 40% daripada susu ibu adalah kalsium. Kalsium diperlukan untuk membina tulang yang sihat dan pertumbuhan gigi pada bayi. Wanita yang menyusui bayi disarankan mengambil sebanyak 1300mg kalsium setiap hari.

Alfalfa – Alfalfa mengandungi banyak nutrien penting dan pelbagai vitamin seperti vitamin K, A, B1, B6, C, E, kalsium, zink dan zat besi. Semua bahan-bahan tersebut penting untuk pertumbuhan dan perkembangan yang sihat. Alfalfa juga digunakan secara tradisional untuk meningkatkan pengeluaran bekalan susu ibu.  TESTIMONI PENGGUNA
*************************
"Susu lebih pekat, baju selalu basah klu lambat pum......
.badan lebih bertenaga walaupun berjaga malam"

**************************************

NOR SHUHADA MD SIN (ID 918262)
SEBARANG PERTANYAAN: 

SMS@WHATSAPP: 012-5792539- bila-bila masa pun boleh je
Facebook : Shud Shuhada
Fan pages : Explorasi Sihat
.1 comment: