div class='widget-content' style='overflow:auto; height:200px

Sunday, March 17, 2013

TIP UNTUK PROSES KEHAMILAN....

TIP KEHAMILAN… 


1. Fahami bagaimana kehamilan terjadi.

2. Jumpa doktor anda. Pastikan anda bebas dari sebarang masalah dengan membuat lawatan doktor. Masalah cyst, endometriosis atau fibroid adalah penyakit yang kerap dikaitkan dengan sukar hamil

3. Dapatkan berat badan yang ideal. Sekiranya anda mempunyai berat badan yang terlalu besar atau terlalu kurus, ia mungkin boleh memberikan masaalah kepada kesuburan anda.

4. Ketahui waktu subur anda. Hari subur anda cuma 4-5 hari sebulan dan dengan mengetahui dengan tepat hari subur, anda boleh meninggikan peluang untuk hamil.

5. Tingkatkan kesuburan suami. Pastikan kesihatan reproduksi suami pada takat optimal dengan mempraktis cara hidup sihat termasuk makanan seimbang dan berat badan optimal, bersenam, tidak merokok dan elak dari sebarang minuman keras. 

6. Mengambil multivitamin. Adalah disarankan kepada semua wanita yang merancang untuk hamil mengambil vitamin harian termasuk asid folik untuk mengurangkan risiko janin cacat. Suami pula disarankan untuk mengambil supplemen zinc untuk meningkatkan pengeluaran sperma. 


7. Bersenam secara rutin . Bersenam adalah cara untuk anda sihat secara keseluruhan dan lebih bersedia untuk menghadapi tekanan semasa hamil dan semasa bersalin.

8. Mengambil makanan yang seimbang. Mengawal pengambilan makanan amat penting terutama apabila anda mengalami masalah ovulasi dan masalah ovulasi pula berkait rapat dengan PCOS, iaitu salah satu sebab mengapa wanita sukar hamil.

9. Kurangkan tekanan. Life is stressful, memang tak logik kalau tiada tekanan dalam hidup ni. Walaubagaimanapun terlalu tertekan dikaitkan pula dengan masalah ketidaksuburan
SET KESUBURAN YANG DISARANKAN....Set Kesuburan ini khas untuk pasangan Suami Isteri yang menginginkan CAHAYA MATA.....

Dengan pengambilan Supplemen yang sesuai, akan memberikan tahap kesuburan yang lebih baik...

Set ini mengandungi.:-

1. B- COMPLEX-  mengandungi kandungan asid folic yang tinggi...untuk isteri..


2. VITA-E COMPLEX-  Dapat memperbaiki Kuantiti, kualiti dan memperkuatkan sperma untuk  bertemu Ovum dan  Meransang LIBIDO (Keinginan Seks)….untuk suami

3. GLA COMPLEX - menstabilakan semula hormon diadalam badan sekaligus memberikan  tahap kesuburan  kepada si isteri


4. VITAMIN C - untuk pengambilan si isteri


5. ZINC COMPLEX - disarankan  untuk meningkatkan pengeluaran sperma. - untuk suami NOR SHUHADA MD SIN (ID 918262)

SEBARANG PERTANYAAN: 

COD VITAMIN : SG. PETANI,GURUN, PENDANG,ALOR SETAR, KEDAH

SMS@WHATSAPP: 012-5792539- bila-bila masa pun boleh je
Facebook : Shud Shuhada
Fan pages : Explorasi Sihat

No comments:

Post a Comment