div class='widget-content' style='overflow:auto; height:200px

Wednesday, August 6, 2014

Terlalu Kurus, Set Tambah Berat Badan dari Shaklee

ASSALAMUALAIKUM...

Biasanya kita dengar kaum wanita nie takut Gemuk kan..??? Macam-macam produk pulak tu yang dicuba  hanya nak dapatkan potongan badan yang cantik...macam artis katanya...
Tapi jangan sangka semua wanita suka kalau badan diorang KURUS... ada jugak tau yg komplen... badan diorang trlalu KURUS... jadi sekeping...takde bentuk plak...lurus je....macam papan la...macam lidi lah....ada juga mulut yang mengata....huhuhh

Nak tahu tak Faktor yang menyebabkan seseorang tu kurus..???

1. Memiliki tahap metabolisma yang tinggi...badan tidak menyimpan banyak kelori sebagai lemak..
2. Pengaruh faktor Genetik.
3. Masalah penyakit yg melibatkan mental atau fizikal iaitu Anorexia, kemurungan dan lain-lain.


Tips Mudah Tambah Berat Badan secara SIHAT..

1. Amalkan pengambilan protien untuk meningkatkan saiz otot.  Kekurangan Protien akan menyababkan badan "mencuri" Protien dari tisu otot menyebabkan ianya menjadi semakin kecil.

2. Tingkatkan pengambilan makanan yang mengandungi kelori yang tinggi,  untuk menaikkan berat badan anda perlu menambahkan kelori lebih daripada kelori yang dibakar oleh badan. 
Contoh makanan tinggi kelori..: nasi, pasta, macaroni dan spegeti, kekacang dan susu.

3.Kurangkan makanan yang tidak berkhasiat : conntohnya mee segera, snek,  dan fast food  yang boleh meninggikan kolestrol.


Tambah BERAT BADAN dengan Shaklee

Kalau korang kat luar sana nak cuba Produk Shaklee, saya nak sarankan  beberapa Produk Shaklee yang dapat bantu korang untuk menaikkan BERAT BADAN... secara sihat dan mengelakkan masalah-masalah seperti kolestrol tinggi..

1. MEALSHAKE
 Sumber Protien yang diperkaya dengan Multivitamin untuk penghasilan Otot secara sihat. Sumber Protien dapat membantu penyerapan yg lebih baik ke atas supplement yang kita ambil.

2. VITALEA
Mengandungi 23 jenis vitamin yang diperlukan oleh tubuh. Multivitamin dan mineral untuk menampung kekurangan zat di dalam sel-sel badan. Pengambilan Vitalea juga dapat membantu memberi badan rasa bertenaga dan tidak lesu.

3. B-COMPLEX
Mengaturselia kadar metabolisma badan, mengawal kemurungan dan menukar makanan kepada tenaga. Ia juga bertindak sebagai anti Stress( sebagai Penenang) dan bantu kita sentiasa berfikiran positif.


Jadi korang yang mengalami masalah Berat badan nie...jangan lagi rasa RENDAH DIRI....hanya disebabkan oleh  badan yang terlalu KURUS...
Apa kata korang cuba WEIGHT GAIN SET / SET TAMBAH BERATBADAN SHAKLEE.....********************************************************************************

JIKA KORANG NAK CUBA..???? KLIK DISINI.....

BOLEH ORDER SENDIRI PUN BOLEH....

CUMA PERLU KREDIT @ DEBIT KAD SAHAJA..Order Vitamin Sekarang
**************************************************************************************
INGIN JANA INCOME BERSAMA KAMI..????


                               KLIK DISINI..>>>>


 Jom Join Ahli

   NOR SHUHADA MD SIN (ID 918262)

SEBARANG PERTANYAAN: 

COD VITAMIN : SG. PETANI,GURUN, PENDANG,ALOR SETAR, KEDAH

SMS@WHATSAPP: 012-5792539- bila-bila masa pun boleh je
Facebook : Shud Shuhada
Fan pages : Explorasi Sihat


No comments:

Post a Comment